Myslivost.cz

Honební společenstva a sestavování účetních závěrek.

Kdy povinnost odpadá a kdy naopak hrozí vysoké pokuty?

Problematika vedení účetnictví v honebních společenstvech a dodržování s tím spojených povinností se zajisté dotýká mnoha čtenářů tohoto časopisu. I přesto však bývá v praxi na tyto povinnosti mnohdy zapomínáno. Taková opomenutí pak mohou přinést značné nepříjemnosti, a to dokonce v podobě vysokých finančních sankcí.
Členové mnohých honebních společenstev často netuší, že i jich se může týkat povinnost sestavovat každoročně účetní závěrku. Pakliže honební společenstvo tuto svou povinnost neplní, vystavuje se riziku uložení vysoké pokuty ze strany finančního úřadu, a to pochopitelně i v případě, že o ní jeho zástupci nevěděli. Ostatně jak praví prastará právní poučka – ignorantia legis non excusat, tedy neznalost zákona nikoho neomlouvá.

Datum: 15.4.2018 | Rubrika: Myslivost.cz

Zdroj: Myslivost.cz

O webu

Naše internetové stánky jsou věnovány různým typům trezorům, o kterých se zde dozvíte základní informace. Pořídit si můžete skříňové neboli archivační trezory, ohnivzdorné, vhozové či zazdívací. Pokud vlastníte střelné zbraně, potom je vhodné pořídit si speciální trezory přímo na zbraně. Trezory musí splňovat zákonem stanovené podmínky a normy.